המדריך המלא להמבורגר המושלם של דלישס – שוק צפון
המדריך המלא להמבורגר המושלם של דלישס
כתבות וטיפים מתכונים

המדריך המלא להמבורגר המושלם של דלישס

כבר לא מעט שנים שאני תוהה איך מכינים המבורגר מושלם. כזה שיהיה עסיסי, מלא בטעם ולא יתייבש בשנייה שיכנס ללחמנייה.

מאות מתכונים קיימים ברשת, עם עשבי תיבול ובצל, מנתח כזה או אחר, בדרגת צלייה מדיום או מדיום וול ובשלל שיטות צלייה. אבל מה עובד הכי טוב?

כדי לפתור את הסוגייה הזאת אחת ולתמיד פניתי לניר עופר, הבעלים של מעדניית דלישס, שההמבורגר שלהם הוא אחד הדברים הכי טעימים שיש וביקשתי שיגלה לי את כל הסודות להכנת הקציצה המושלמת.

בין הסבר להסבר גם זכיתי לטעום המבורגר שנקרא 'המבורגר ספיישל' שהתגלה כאחד הדברים הכי מושחתים, טעימים ומיוחדים שיצא לי לטעום ואני מפצירה בכם לקפוץ ולנסות גם.

אז איך מכינים המבורגר מעולה? הנה כל הטיפים החשובים שאתם צריכים לדעת:

איזה נתחים מומלץ לבחור כשקונים בשר להמבורגר ואיזה סוג של שומן מומלץ להוסיף?

  • 2 הנתחים הכי טובים הם צוואר פלדה או שפונדרה ומומלץ מאוד להוסיף מינימום 30% שומן, עדיף של הבשר עצמו ולא שומן אחר.

מה מידת העשייה המומלצת ואיך יודעים כשמגיעים למידת העשייה הזו?

  • מידת העשייה האידיאלית על מנת לקבל קציצה עסיסית וטעימה היא מדיום וניתן לדעת שהגעתם לכך על ידי בדיקת הטמפרטורה של פנים הבשר. מחדירים מד טמפרטורה ומוודאים שאתם סביב 70 מעלות. אופציה שנייה היא לחתוך חתך במרכז הקציצה ולהציץ על הצבע שצריך להיות אדמדם.

האם מומלץ לצרוב את הבשר על מחבת פסים או רגילה?

  • מחבת רגילה וחלקה. מחבת פסים היא יותר בשביל היופי ופסי הצריבה.

איזה רטבים מומלץ להגיש עם ההמבורגר?

  • הכי חשוב מיונז שמוסיף עושר וטעם מצוין וכמובן גם חרדל ורליש.

מה המשקל האידיאלי לקציצת המבורגר?

  • 200 גרם מבחינת העשייה. כמובן שאפשר גם יותר.

האם מומלץ לצרוב את הבשר כשהוא קר מהמקרר או בטמפרטורת החדר?

  • בטמפרטורת החדר.
הקציצה המושלמת

מה התוספת המושלמת להמבורגר?

  • צ'יפס וגבינה מותכת.

איזה שדרוגים ניתן להוסיף לקציצת ההמבורגר?

  • האפשרויות בלתי מוגבלות, אפילו אבוקדו, שוקולד וכל מה שעולה לכם לראש. עוד תוספות יותר קונבנציונליות הן רוטב טבסקו, גבינה שנמסה בצלייה, אננס ועוד ועוד.

באיזה טמפרטורה מומלץ לצלות?

  • מומלץ לצלות על אש בינונית על מנת שלא ישרף מבחוץ וישאר חי מדי מבפנים.

איך מכינים את ההמבורגר המושלם?

  • מתבלים רק במלח ופלפל. בשר טוב זקוק רק להם על מנת לצאת מושלם. וכמובן, אל תשכחו את כל הטיפים כאן מעל.

המבורגר מושלם

מצרכים (ל-3 המבורגרים):
600 גרם בשר בקר טחון מסוג צוואר פלדה או שפונדה
180 גרם שומן בקר טחון (לבקש מהקצב שיטחן ביחד עם הבשר)
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור

להגשה:
3 לחמניות עגולות להמבורגר
3 כפות מיונז איכותי
3 כפיות שטוחות חרדל
עגבנייה פרוסה
מלפפונים חמוצים חתוכים לפרוסות דקיקות

אופן הכנה:
– מערבבים את הבשר ביחד עם השומן, מלח ופלפל.
– יוצרים 3 קציצות ומשטחים לעובי 1.5 ס"מ.
– צולים על מחבת חמה, על אש בינונית, משני הצדדים עד הזהבה. על מנת לדעת באיזה מידת עשייה ההמבורגר שלכם אפשר למדוד את הטמפרטורה בעזרת מד חום ולוודא שהוא על 70 מעלות או לחתוך באמצע ולראות שהבשר עדיין מעט אדמדם אבל צרוב מבחוץ.
– מגישים בתוך לחמנייה עם מיונז, חרדל, עגבנייה ומלפפונים חמוצים.

יש לכם עוד רעיונות לתוספות מעניינות להמבורגר? מתכון מעולה שאתם אוהבים במיוחד? כתבו לנו בתגובות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *