עוגיות ביסקוטי עם משמשים, פקאנים וחמוציות – שוק צפון
עוגיות ביסקוטי עם משמשים, פקאנים וחמוציות
מתכונים

עוגיות ביסקוטי עם משמשים, פקאנים וחמוציות

השבועות האחרונים, ואלה שיגיעו, מלווים בהמון שמחות וארוחות משפחתיות וגם בלא מעט מחשבות, מצוות ומנהגים הקשורים בחגי ומועדי ישראל.

ממש לפני שבוע עוד ישבנו סביב השולחן לצד דבש ורימון ובמעבר חד בעוד יומיים יחול יום הכיפורים כשלאחריו יגיע חג הסוכות ואיתו מסורת האירוח.

למי מכם שצם, הארוחה המפסקת שתחל בשישי ותפתח את הצום חשובה מאוד, אך לא פחות חשוב מכך הוא האוכל שמכניסים לפה בסיום. רוב התזונאים ממליצים להתחיל עם משהו קל, עדיף לצד תה, על מנת לאפשר לבטן לחזור ולפעול בצורה חלקה ולא אינטנסיבית.

על מנת לעשות זאת, הבאנו לכם השבוע מתכון לעוגיות שהכי טעים לטבול בתה, כאלה שאפשר להכין כבר היום ולשמור בצנצנת עד שרוצים לזלול.

העוגיות האלה, שניחנות בפריכות מדהימה ומנוקדות במשמשים, פקאנים, שקדים ואוכמניות (את כולם קנינו בדוכן של מנצ'ס בשוק צפון), מצוינות כמובן לא רק בסיום הצום אלא בכל בוקר או ערב והן תהיינה מושלמות גם בט"ו בשבט, כמתנה ארוזה יפה למארחים בסוכה ואפילו במשלוחי המנות של פורים.

חמוציות אורגניות, שיהפכו את העוגיות לטעימות יותר, במנצ'ס. אפשר לשלב בעוגיות גם גוג'י ברי, אוכמניות, משמשים או כל פרי יבש אחר שאוהבים

ביסקוטי עם פירות יבשים ואגוזים

מצרכים:
3 ביצים L
200 גרם (כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קליפת תפוז או לימון מגורדת דק על פומפייה
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
כוס תוספות לבחירתכם: משמשים מיובשים, פיסטוקים, אגוזי לוז, אוכמניות מיובשות, חמוציות, אננס מיובש

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, עד שנוצר בצק רך ודביק. אין צורך לחתוך את התוספות או לקלות אותם קודם.
– מוציאים מהקערה, בעזרת ידיים רטובות, חצי מהבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מעצבים לצורת כיכר לחם. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
– אופים במשך 40 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב והכיכר יציבה מבחוץ. זה בסדר אם היא לא קשה לגמרי.
– מצננים בחוץ במשך חצי שעה או במקרר במשך 20 דקות.
– פורסים לפרוסות דקות (או עבות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד שהביסקוטי מזהיבים.
– מצננים לגמרי לפני שמעבירים לקופסה אטומה.

המתוק המושלם לצד התה

איפה ניתן להשיג את חומרי הגלם של המתכון בשוק צפון
– פירות יבשים ואגוזים – מנצ'ס.
– תפוזים/לימונים – דוכן נוי השדה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *